Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти закуски духовка › Свинина, запечена в тісті
Свинина, запечена в тісті

Свинина, запечена в тісті

Ви коли-небудь запікали м'ясо в тісті? А даремно! Тісто саме просте, робиться на воді. За щільністю воно має бути таким, як на пельмені, а розкачувати його слід в пласт за розміром дека, а товщиною близько 4-5 мм. "Упаковувати" свинину в тісто слід герметично. Запікати 30 хвилин на середньому вогні, 1,5 години - на маленькому. Приготоване таким чином м'ясо вийде ароматним, м'яким, з оригінальним присмаком і більш соковитим навіть в порівнянні з м'ясом, запеченим у фользі або в рукаві. До того ж і саме тісто виходить хоч і твердим, але смачним і насиченим м'ясними ароматами. Свинину для цієї страви краще використовувати охолоджену, а не заморожену.

Кількість порцій 12
Час приготування 120 хв

  1. 1. Свинина — 1,5 кг.
  2. 2. Гірчиця — 2 ст. л.
  3. 3. Мед — 3 ст. л.
  4. 4. Цибуля — 1 шт.
  5. 5. Часник — 5 зубчиків
  6. 6. Перець чорний мелений — за смаком
  7. 7. Лавровий лист — 1 шт.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Борошно — 1 стакан
  10. 10. Соняшникова олія — за смаком
  11. 11. Вода — 300 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для маринаду змішати мед, гірчицю, сіль, чорний мелений перець.

  2. Отриманим маринадом змастити свинину. Залишити на 2 години.

  3. Замісити тісто з води, солі і борошна. Дати настоятися 30 хвилин.

  4. Почистити часник, порізати на тонкі смужки. Зробити в м'ясі довгі надрізи і нашпигувати часником.

  5. Посипати борошном стіл, покласти тісто і розкачати його. Перенести розкачане тісто на деко, змащене соняшниковою олією.

  6. Цибулю очистити, помити і порізати півкільцями. Покласти половину цибулі на середину тіста. Потім викласти лавровий лист. Зверху розмістити м'ясо. Полити 2 ст. л. маринаду. Викласти на м'ясо цибулю.

  7. Загорнути м'ясо в тісто. Защипнути края. Запікати в духовці 2 години. Залишити остигати м'ясо в духовці. Дістати. Розрізати тісто і витягти м'ясо.