Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви весна › Зрази курячі
Зрази курячі

Зрази курячі

Зрази - традиційна страва української, білоруської, литовської та польської кухні, яка являє собою котлету з начинкою. Зрази готують із фаршу: м'ясного, рибного або овочевого. Начинка може бути різною. Але так було не завжди. У польській мові слово "зрази" - "відрізаний шматок", так як в 17-му столітті зрази готували із цілого ломтика м'яса, попередньо відбитого, який потім скручували разом із начинкою і обсмажували. Секрет популярності сучасних зраз у тому, що їх можна приготувати з невеликої кількості фаршу, а це зручно та економно. У запропонованому рецепті основа зраз - курячий фарш, а начинка - дрібно нарізані відварені яйця і зелень. Смачно і економно!

Кількість порцій 4
Час приготування 35 хв

  1. 1. Куряча грудка — 500 г.
  2. 2. Яйце — 2 шт.
  3. 3. Хліб білий — 2 шмат.
  4. 4. Олія — за смаком
  5. 5. Зелень — пучок
  6. 6. Часник — 4 зуб.
  7. 7. Сухарі панірувальні — за смаком
  8. 8. Сіль, перець чорний — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Приготувати фарш з курячої грудки (без кісток), білого хліба, часнику. Подрібнити інгредієнти для фаршу в м'ясорубці. Вбити 1 яйце, додати 2-3 ст. л. холодної води. Посолити, поперчити. Перемішати.

  2. Приготувати начинку: відварені яйця дрібно нарізати із  зеленню. Перемішати ретельно. Перейти до формування перепічок.

  3. Змочити руки у воді. Сформувати перепічки. В отримані перепічки, викласти начинку з яєць. Згорнути, щоб фарш залишився усередині перепічки.

  4. Підігріти рослинну олію. Потім, обваляти зрази в панірувальних сухарях і відразу обсмажити на невеликому вогні, накривши кришкою.