Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви італійська осінь › Запіканка з макаронів із фаршем
Запіканка з макаронів із фаршем

Запіканка з макаронів із фаршем

Запіканка з макаронів із фаршем - просте блюдо, а найголовніше, готується завжди з того, що є в холодильнику. Його основні інгредієнти - м'ясний фарш і макарони. Можна використовувати звичайний домашній (яловичина + свинина), або яловичий фарш. Великий плюс такої страви в тому, що більшу частину часу приготування займає запікання в духовці, яке не потребує вашої уваги. В першу чергу це блюдо оцінять діти, які взагалі з набагато більшим задоволенням їдять не просто картоплю, рис або м'ясо, а пиріжки і запіканки з цими ж продуктами. Проста і смачна запіканка з макаронів із фаршем - прекрасний варіант для обіду або вечері в сімейному колі.

Кількість порцій 8
Час приготування 60 хв

  1. 1. Макарони — 200 г.
  2. 2. Помідори — 200 г.
  3. 3. Фарш — 500 г.
  4. 4. Цибуля ріпчаста — 100 г.
  5. 5. Сир — 100 г.
  6. 6. Молоко — 500 мл.
  7. 7. Борошно — 30 г.
  8. 8. Вершкове масло — 30 г.
  9. 9. Cіль — за смаком
  10. 10. Чорний мелений перець — за смаком
  11. 11. Соняшникова олія — за смаком
  12. 12. Приправа "Мускатний горіх" — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цибулю очистити від лушпиння та дрібно нарізати.

  2. Помідори промити і залити окропом на 2 хвилини. Потім воду злити, зробити на кожному помідорі надрізи і акуратно зняти шкірку.

  3. Після цього порізати помідори на невеликі кубики.

  4. На сковороді обсмажити цибулю приблизно 5 хвилин, до прозорого стану.

  5. Потім додати на сковороду фарш і смажити його, періодично помішуючи, протягом 10 хвилин.

  6. Додати до фаршу помідори і, помішуючи періодично, смажити ще 8-10 хвилин до готовності фаршу.

  7. Окремо зварити макарони.

  8. Для приготування соусу потрібно: у каструлю з товстим дном насипати борошно, додати дрібку мускатного горіха і все залити холодним молоком. Потім вміст каструлі перемішати і поставити її на вогонь.

  9. Довести молоко до кипіння постійно помішуючи його. Кип'ятити приблизно хвилину.

  10. Додати в кипляче молоко вершкове масло, сіль і перець. Добре перемішати.

  11. Далі натерти сир на дрібній тертці.

  12. У форму, змащену олією, викласти макарони і розрівняти шар.

  13. Макарони полити половиною соусу, зверху викласти фарш і залити соусом, що залишився.

  14. Засипати зверху тертим сиром і поставити форму в духовку, розігріту до 150°С. Випікати запіканку протягом 20 хвилин.

  15. Запіканку з макаронів і фаршу вживати відразу ж, поки вона гаряча.