Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви естонська травневі свята весна › Запечена картопля по-естонськи
Запечена картопля по-естонськи

Запечена картопля по-естонськи

Про кулінарні переваги картоплі знають, мабуть, усі. Вона смачна, калорійна, добре засвоюється, її можна варити, смажити, тушкувати, запікати, вживати окремо або з іншими продуктами, створюючи найрізноманітніші поєднання. Картоплю називають "другим хлібом", і люди з різними кулінарними вподобаннями вживають її в їжу на всій земній кулі. Навіть якщо вживати її щодня, вона ніколи не набридає. Це відбувається багато в чому тому, що готувати картоплю можна щоразу по-різному. Запропонований рецепт - запечена картопля по-естонськи внесе різноманітність у приготування улюбленого всіма продукту.

Кількість порцій 10
Час приготування 25 хв

  1. 1. Картопля — 10 шт.
  2. 2. Часник — 6 зубчиків
  3. 3. Вершкове масло — 3 ст. л.
  4. 4. Петрушка — за смаком
  5. 5. Кріп — за смаком
  6. 6. Борошно — за смаком
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю очистити і помити. Посипати борошном, щоб вийшла скоринка. Скласти картоплю в борошні на деко, змащене олією.

  2. Запікати картоплю до готовності в духовці.

  3. Часник очистити від лушпиння, нарізати дрібними шматочками. Змішати часник, сіль і вершкове масло.

  4. Зелень дрібно посікти. Додати до часникового масла. Перемішати. Заправку подавати окремо або зробити в середині картоплі поглиблення, наповнити його вершковою заправкою.