Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви європейська другі страви › Тушкована курка з селерою і кабачками
Тушкована курка з селерою і кабачками

Тушкована курка з селерою і кабачками

Соковита, апетитна курочка, тушкована з овочами – прекрасний варіант сімейного обіду або вечері. Молоді кабачки, що запікаються в духовці, рясно виділяють сік. Враховуйте це при приготуванні страви. Якщо рідини занадто багато, необхідно періодично її зливати, інакше інгредієнти вийдуть вареними. Важливо частіше перевіряти страву в духовці, щоб не допустити пересушування курочки. До всього арсеналу овочів можна додати солодкий болгарський перець, моркву і дрібно нарізаний часник, а потім побризкати невеликою кількістю білого вина. Це урізноманітнює смакову палітру Вашої страви.

Кількість порцій 5
Час приготування 100 хв

  1. 1. Кабачки — 2 шт.
  2. 2. Курка — 1 шт.
  3. 3. Селера — 5 стебел
  4. 4. Лимони — 1 шт.
  5. 5. Помідори — 3 шт.
  6. 6. Олія соняшникова — 5 ст. л.
  7. 7. Кріп — 1 пучок
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Курку нарізати середніми шматками, натерти сіллю і перцем. Розігріти сковороду із олією, викласти шматки м'яса на сковороду, обсмажити до золотистого кольору.

  2. Нарізати кубиками лимони, селеру та кабачки. Помідори нарізати кружечками. Кріп ретельно промити під холодною водою і подрібнити.

  3. Змастити форму для випікання олією, викласти в неї підсмажену курку, зверху викласти на курку овочі, покласти зверху помідори і присипати кропом. Скропити олією.

  4. Поставити форму в духовку на 1 годину, при цьому температура повинна бути 250°C. Витягнути з духовки форму, перемішати м'ясо з овочами, так щоб курка опинилася зверху овочів. Поставити в духовку ще на 15 хвилин, до появи рум'янцю на м'ясі.