Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви легкий риба › Тунець в духовці з грушею
Тунець в духовці з грушею

Тунець в духовці з грушею

Досить вишукана і водночас дуже простау приготуванні страва - стейк з тунця, замаринований у вині та маці, запечений в духовці з гарніром із груш. Це прекрасний варіант для романтичної або святкової вечері, на день народження, новий рік або будь-яке інше свято. У даному варіанті рецепта пропонується подати груші в сирому вигляді, але якщо ви не готові так експериментувати, то можете протушкувати їх у вині або запекти разом з тунцем у фользі. Також непогано поєднуватися буде сир, особливо брі або камамбер. Але різноманітні спеції тут будуть зайві, адже весь секрет в простоті. Приємного апетиту!

Кількість порцій 2
Час приготування 135 хв

  1. 1. Тунець — 400 г
  2. 2. Олія оливкова — 30 мл
  3. 3. Сік апельсиновий — 100 мл
  4. 4. Сіль — за смаком
  5. 5. Перець чорний мелений — за смаком
  6. 6. Вино біле сухе — 150 мл
  7. 7. Мак — за смаком
  8. 8. Груші — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Покласти в миску стейки тунця, додати оливкову олію, апельсиновий сік, вино, мак. Залишити маринуватися мінімум на 2 години. Духовку розігріти до 190 градусів.

  2. Дістати стейки, загорнути у фольгу і покласти на деко. Поставити в розігріту духовку і запікати близько 13 хвилин. Груші помити і нарізати часточками. Дістати стейк з духовки і нарізати скибочками. Додати сіль, перець. Прикрасити тунець грушею і подавати.