Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви білоруська осінь › Сирники солодкі тушковані
Сирники солодкі тушковані

Сирники солодкі тушковані

Неймовірно ніжні, повітряні сирники. Завдяки тушкуванню в солодкому соусі з меду і сметани вони стають м'якими, просоченими і соковитими. Бажано використовувати тільки свіжий домашній сир, інакше неприємна кислинка може зіпсувати смак сирників. Обсмажувати сирники до рум'яної скоринки треба, закривши сковорідку кришкою. Для отримання густої консистенції соусу рекомендується використовувати густий мед і сметану з високим відсотком жирності. Мед можна замінити цукром. Замість півсклянки молока можна використовувати звичайний окріп. Перед подачею гарячі сирники полити соусом, що залишився в сковороді.

Кількість порцій 4
Час приготування 35 хв

  1. 1. Домашній сир — 600 г.
  2. 2. Масло вершкове — 70 г.
  3. 3. Яйце куряче — 2 шт.
  4. 4. Борошно пшеничне — 150 г.
  5. 5. Сметана — 4 ст. л.
  6. 6. Молоко — 100 мл.
  7. 7. Мед — 2 ст. л.
  8. 8. Сіль — 1 ч. л.
  9. 9. Олія рослинна — 50 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У мисці розтерти сир разом з вершковим маслом, додати попередньо збиті яйця, додати сіль, борошно, ретельно перемішати, замісити тісто.

  2. З тіста зробити кульки, приплюснути, залишити на дошці.

  3. На розігрітій сковороді обсмажити сирники в невеликій кількості рослинної олії.

  4. Після того, як сирники будуть готові, в сковороду із рослинною олією влити мед, коли мед розтане, додати сметану, влити молоко, перемішати. Довести суміш до кипіння на маленькому вогні.

  5. Повернути сирники на сковороду, накрити кришкою сковороду, тушкувати протягом 3 хвилин на маленькому вогні.