Рис з грибами і горіхами кеш’ю
Будь-якій господині завжди хочеться приготувати швидко і без особливих турбот таку собі незвичайну і смачну страву, але з доступних продуктів. Не потрібно переривати простори Інтернету, адже наш чудовий рецепт допоможе урізноманітнити Ваше повсякденне меню. Рис з грибами та горіхами кешью – ситний і поживний гарнір зі східним акцентом, який відмінно доповнить будь-яку м'ясну страву (найкраще курку в медово-соєвому соусі). Гармонійне поєднання просоченого бульйоном рису, ароматних печериць і солодких горішків здивує навіть самого примхливого гурмана. Для того щоб зробити страву більш яскравою і ефектною, додайте пряну спецію куркуму: вона додасть рису насичений яскраво-жовтий колір і пікантний аромат Сходу.
- 1. Рис — 200 г
- 2. Овочевий бульйон — 500 мл
- 3. Гриби печериці — 200 г
- 4. Горіхи кеш’ю — 75 г
- 5. Часник — 3 зуб.
- 6. Соєвий соус — 2 ст. л.
- 7. Рослинна олія — 3 ст. л.
- 8. Сіль — за смаком
- 9. Перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Гриби помити і нарізати тонкими скибочками.
Залити рис в каструлі овочевим бульйоном з олією (1 столова ложка), накрити кришкою.
Поки готується рис на олії обсмажити кеш'ю до золотистого кольору. Горіхи відкласти в сторону, а в ту ж олію, де готувалися горіхи, додати гриби і соєвий соус, обсмажувати протягом декількох хвилин поки гриби не стануть м'якими.
Потім в сковорідку додати рис, добре розмішати і варити далі, поки рис не буде готовий.
Після того як звариться рис вимкнути вогонь, додати горіхи і обережно перемішати, накрити кришкою і дати постояти 3-5 хвилин, щоб рис просочився ароматом.
Подавати в гарячому вигляді, можна додати соус чилі або соєвий соус.