Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви середній крупа › Гарбузове різотто зі спеціями
Гарбузове різотто зі спеціями

Гарбузове різотто зі спеціями

Осінь – це пора гарбузів, тому скористайтеся сезоном і порадуйте себе, як слід. Гарбузове різотто зі спеціями легко може ужитися на Олімпі ваших улюблених страв. Гарбуз дуже корисний овоч. Він подарує вам у великих кількостях кальцій, цинк, каротин, вітамін С і безліч інших корисних елементів. Імбир, мускатний горіх, біле вино і базилік не просто додадуть гарбузові смак і приберуть певну водянистість, але й принесуть у ваш будинок аромат осені, приємної, різнобарвної та багатої. Вам не знадобиться багато часу на приготування цієї вельми делікатесної страви. Адже процес приготування дуже простий, з ним легко впорається навіть новачок у кулінарії. Приготуйте це різотто, і вам захочеться радувати ним домочадців ще і ще!

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Цибуля ріпчаста — 80 г.
  2. 2. Олія оливкова — 15 мл.
  3. 3. Рис — 400 г.
  4. 4. Вино біле сухе — 200 мл.
  5. 5. Бульйон овочевий — 600 мл.
  6. 6. Гарбуз — 300 г.
  7. 7. Імбир — 5 г.
  8. 8. Горіх мускатний — 5 г.
  9. 9. Базилік — 10 г.
  10. 10. Масло вершкове — 15 г.
  11. 11. Сіль — за смаком
  12. 12. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до 170°C градусів. Гарбуз очистити від шкіри і насіння, нарізати на скибочки. Запікати гарбуз протягом 15-20 хвилин. Дістати з духовки і подрібнити блендером в пюре.

  2. Цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати. Овочевий бульйон розігріти. На середньому вогні розігріти сковороду з оливковою олією. Обсмажити в сковороді цибулю близько 3-5 хвилин до м'якості.

  3. Рис промити. До цибулі додати рис і обсмажити кілька хвилин. Додати в пательню вино і тушкувати, поки воно не випарується.

  4. Потім по 0,5 склянки вливати бульйон, додаючи наступну порцію, коли випарується попередня. Тушкувати таким чином рис близько 20 хвилин до м'якості. Додати гарбузове пюре, імбир, мускатний горіх, базилік і вершкове масло і тушкувати ще 2-3 хвилини. Додати за смаком сіль, перець і подавати до столу.