Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви важкий осінь › М'ясо тушковане по-арабськи
М'ясо тушковане по-арабськи

М'ясо тушковане по-арабськи

Арабська кухня дуже різноманітна і смачна. Ті, хто хоч раз подорожував по східних країнах, не пропустили можливість в цьому переконатися. Для тих, хто не бував на Сході, пропонуємо влаштувати його у себе на кухні. Оскільки араби люблять щільно поїсти, безсумніву популярним продуктом у них є м'ясо. Ось його ми і приготуємо. За основу візьмемо яловиче м'ясо (свиняче м'ясо заборонено вживати із-за релігійної традиції в їх країнах), яке тушкуватимемо з томатами. А оскільки ми згадували про те, що араби люблять щільно поїсти, то без гарніру ніяк не обійтися. Це може бути і відварений рис і жарена картопля, і куди ж без гострого арабського соусу?! не забудьте про цю пікантну "родзинку" східної кухні!

Кількість порцій 4
Час приготування 160 хв

  1. 1. Яловичина — 600 г.
  2. 2. Жир — 30 г.
  3. 3. Помідори — 100 г.
  4. 4. Цибуля — 1 шт.
  5. 5. Часник — 1 шт.
  6. 6. Лимонна кислота — 4 г.
  7. 7. Зелень — пучок
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
  9. 9. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Підготувати основний інгредієнт - м'ясо. Нарізати на великі шматки, потім його посолити і поперчити. Насікти зелень і посипати нею м'ясо, а також додати лимонної кислоти (декілька крапель буде достатньо). У цьому маринаді настояти м'ясо близько 2 годин.

  2. Наступним етапом буде пасерування помідорів. Їх слід помити, обдати окропом, надрізати і зняти шкірку. Далі нарізати їх часточками і помістити в сотейник з оливковою олією. До томатів помістити часточки часнику, дрібно нарізану цибулю і пасерувати. Додати мелений чорний перець, пару крапель лимонної кислоти і солі.

  3. Коли м'ясо замаринується його слід обсмажити з жиром, а потім перекласти до овочів в сотейник. Далі разом з тушкованими овочами смажити на слабкому вогні, накривши кришкою. При подачі посипати зеленню кожну порцію.