Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви гарбуз осінь › Пшоняна каша з гарбузом
Пшоняна каша з гарбузом

Пшоняна каша з гарбузом

Пшоняна каша з гарбузом - найкращий і корисний сніданок як для дорослих, так і для дітей. Давня колоритна страва прийдеться до смаку навіть тим, хто не любить ні кашу, ні гарбуз. Спробуйте приготувати цю солодку, ніжну і пухку кашу за нашим рецептом - і вона назавжди увійде у ваше домашнє меню.До того ж вона дуже корисна, так як пшоно відрізняється низьким вмістом вуглеводів і великою кількістю вітамінів групи В, РР і калію .Про користь гарбуза говорити не доводиться. Він дуже багатий вітамінами К, ТТ, Е, РР і групи В, а за змістом каротину залишає далеко позаду навіть моркву. Тому дієтологи рекомендують вживати в їжу пшоняну кашу з гарбузом дітям, літнім і людям з хворобами серця. Багато представників сильної половини людства не відмовляться від такого сніданку. Не вірите - перевірте!

Кількість порцій 4
Час приготування 90 хв

  1. 1. Гарбуз — 400 г.
  2. 2. Пшоно — 200 г.
  3. 3. Молоко — 1 л.
  4. 4. Родзинки — 3 ст. л.
  5. 5. Цукор — 3 ст. л.
  6. 6. Вершкове масло — 50 г.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Кориця — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Очистити від шкірки гарбуз і нарізати його невеликими шматочками.

  2. Налити молоко в каструлю і довести до кипіння. Потім покласти в молоко шматочки гарбуза і проварити так 5-10 хвилин.

  3. Додати в каструлю цукор, сіль і корицю.

  4. Потім промити пшоно під водою і теж додати в каструлю. Ретельно перемішати і залишити варитися приблизно 15-20 хвилин.

  5. Після чого зняти каструлю з вогню. Промити родзинки, додати їх до каші і перемішати.

  6. Далі кашу перекласти у форму, призначену для духовки або ж розкласти її по глиняних горщиках.

  7. Зверху на кашу покласти шматочки масла і щільно закрити кришкою або щільно замотати фольгою.

  8. Поставити форму (або горщики) в духовку, розігріту до 180°C і готувати 30 хвилин.