Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви риба осінь › Лосось по-східному
Лосось по-східному

Лосось по-східному

М'ясо цієї океанічної риби по праву вважається делікатесом. Лосось славиться своїм смаком дуже м'яким і ніжним. Але справа не тільки в чудовому смаку цієї риби. М'ясо лосося - багате джерело корисних для людського організму речовин. Важливо й те, що в процесі приготування: тушкування, запікання, обсмажування лосось майже не втрачає в розмірах і не розвалюється. Лосось по-східному - один із цікавих варіантів приготування цього корисного продукту. Дуже смачною та оригінальною вийде лососина, спочатку попередньо замаринована, а потім обсмажена і полита "східним" маринадом. А східний він чи ні - не так і важливо... Головне, що дуже смачно!

Кількість порцій 8
Час приготування 15 хв

  1. 1. Гірчиця діжонська — 3 ст. л.
  2. 2. Соус соєвий — 4 ст. л.
  3. 3. Сік лимонний — 1 ст. л.
  4. 4. Олія соняшникова — 100 мл.
  5. 5. Часник — 3 зубчики
  6. 6. Кріп — за смаком
  7. 7. Філе лосося — 1 кг.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для маринаду добре збити гірчицю, соєвий соус, соняшникову олію, часник і лимонний сік.

  2. Філе лосося порізати на порційні шматки. Покласти рибу в пласку ємність і залити 3/4 маринаду. Залишити на 20 хвилин.

  3. Сковороду змастити тонким шаром олії. Смажити рибу з кожного боку по 5 хвилин. Готову рибу викласти на страву, полити маринадом, посипати порізаним кропом.