Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви птиця осінь › Курка по-герцогськи
Курка по-герцогськи

Курка по-герцогськи

Куряче м'ясо універсальне: його можна готувати на грилі, на вогні, в вок-сковороді, запікати в духовці, варити або смажити на сковороді. Курка по-герцогськи - один з безлічі смачних рецептів приготування курячих страв. Якщо строго дотримуватися дієти, але при цьому не відмовляти собі в улюблених м'ясних ласощах, для страви бажано вибирати грудки найбільш молодої птиці, молоде м'ясо набагато корисніше і більш дієтичне, ніж старе. Готове м'ясо кладуть на сервіровочні тарілки, поливають соусом, прикрашають зеленню і відразу подають до столу.

Кількість порцій 4
Час приготування 35 хв

  1. 1. Грудинка куряча — 4 шт.
  2. 2. Масло вершкове — 1,5 ст. л.
  3. 3. Олія рослинна — 2 ч. л.
  4. 4. Бульйон курячий — 4 ст. л.
  5. 5. Портвейн — 4 ст. л.
  6. 6. Вершки 10% — 4 ст. л.
  7. 7. Бренді — 2 ст. л.
  8. 8. Яйце куряче — 1,5 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти сковороду, покласти в сковороду вершкове масло і влити рослинну олію. Викласти курячі грудки, обсмажувати до золотистого кольору.

  2. Додати до курки в сковороду бульйон і бренді, тушкувати до готовності курки. Перекласти готове м'ясо на гарячі тарілки.

  3. Змішати в невеликій каструлі вершки і яєчні жовтки, перемішати. Поставити на вогонь, нагріти, але не доводити до кипіння. Влити в суміш жовтків і вершків теплий бренді, підпалити. Коли соус вигорить, полити ним курку на тарілці, подавати відразу ж.