Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Кутя

Кутя

Кутя - у перекладі з грецької - варена пшениця. У стародавніх слов'ян - це ритуальне поминальне блюдо, яке символізує вічний зв'язок світу мертвих і світу живих. Кожен продукт в цій страві має своє смислове значення. Зерно - символізує вічне життя, воскресіння, добробут; мед - здоров'я і благополучний побут; мак і горіхи - достаток і плодючість.Кутя - головна обрядова страва на нашому столі в Святвечір, з неї починають святкову вечерю. Пропонуємо вам приготувати кутю за нашим рецептом, який дойшов до нас з глибини століть. Бережіть традиції предків і нехай у вашому домі панує мир, благополуччя і достаток.

Кількість порцій 12
Час приготування 30 хв

  1. 1. Пшениця для куті — 3 ст.
  2. 2. Горіхи — 1 ст.
  3. 3. Мак — 1 ст.
  4. 4. Родзинки — 1 ст.
  5. 5. Мед — за смаком
  6. 6. Вода — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Пшеницю зварити. На 3 ст. пшениці взяти - 7 ст. води.

  2. Мак перетерти в кавомолці. Потім на сковорідку налити трохи води, додати мак і цукор. Трохи протушкувати.

  3. Горіхи подрібнити. Родзинки запарити.

  4. Додати в готову кутю мак із цукром, родзинки і горіхи.