Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви середній гриби літо › Крученики з лісовими грибами в сметанному соусі
Крученики з лісовими грибами в сметанному соусі

Крученики з лісовими грибами в сметанному соусі

Пропонуємо вам приготувати дуже смачні крученики з лісовими грибами в сметанному соусі. Ця традиційна українська страва - різновид м'ясного рулету з грибною начинкою, тісно обкрученого ниткою - в давні часи готувалась тільки на великі урочистості або храмові свята. Сьогодні, коли традиції відходять у минуле, крученики ідеально підійдуть і на сімейні торжества, і на кожен день у вашому домашньому меню. Ця вишукана і поживна страва, до складу якого входять тільки натуральні продукти, не залишить байдужим жодного представника сильної половини людства. Не вірите? Нагодуйте свого коханого кручениками за нашим рецептом !

Кількість порцій 3
Час приготування 40 хв

  1. 1. Свинячі битки — 6 шт.
  2. 2. Сушені гриби — 200 г.
  3. 3. Вода — 400 мл.
  4. 4. Сметана — 150 мл.
  5. 5. Твердий сир — 50 г.
  6. 6. Цибуля — 1 шт.
  7. 7. Соняшникова олія — 6 ст. л.
  8. 8. Крохмаль — 2 ч. л.
  9. 9. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Гриби залити 350 мл. окропу. Залишити на 1 годину. Відцідити. Гриби дрібно порізати.

  2. У глибокій сковороді розігріти 2 ст. л. соняшникової олії, додати порізану цибулю. Томити до прозорості. Додати гриби, трохи посолити і томити все разом ще 3-4 хвилини. Зняти з вогню і дати трохи охолонути.

  3. Битки гарненько відбити з двох сторін. Приправити з двох сторін сіллю.

  4. Натерти сир на крупній терці і додати до грибів, добре перемішати.

  5. Начинку розділити на 6 частин. На кожен биток викласти трохи начинки, розподілити по центру битка, залишаючи вільними края і щільно загорнути. Сколоти зубочисткою.

  6. У великій сковороді розігріти олію, яка залишилась, викласти крученики і смажити до зарум'янювання з кожного боку. Влити 1/3 грибної рідини, зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою і томити ще 5-7 хвилин, до м'якості.

  7. Зняти кришку, перекласти крученики на чисту тарілку, тримати в теплі. У сковороду в якій смажилося м'ясо влити грибну рідину, що залишилась. Збільшити вогонь до максимуму і уварювати до 1/4 початкового кількості.

  8. У кручеників вийняти шпажки. До увареної рідини додати сметану, зменшити вогонь, довести до кипіння і перекласти в соус крученики. Добре прогріти все разом.

  9. Крученики викласти на тарілку. Крохмаль змішати з 50 мл. холодної води. Додати до соусу і варити помішуючи до загустіння (1-2 хвилини). Зняти з вогню, спробувати соус, посолити, якщо потрібно. Полити крученики соусом і подавати.