Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви важкий чеська весна › Картопляні кнедлики
Картопляні кнедлики

Картопляні кнедлики

Така нехитра страва, як кнедлики, існує в багатьох кухнях наших європейських сусідів, чи то німці, словаки, чехи, австрійці (а якщо додати сюди ж близькі їм галушки, кльоцки або ньокки, то географія страви помітно розширюється). Кнедлики можуть подаватися у складі супу, слугувати повноцінним другим і навіть, при додаванні солодких начинок, перетворитися на десерт. Загалом, можливо, й не зовсім справедливо називати цю страву "нехитрою", але те, що вона справді народна і улюблена, - це правда. Сьогодні ми готуємо найпростіші кнедлики - з картоплі з хлібною начинкою. Отже, починаємо качати колобки!

Кількість порцій 4
Час приготування 80 хв

  1. 1. Картопля — 1,2 кг
  2. 2. Молоко — 0,5 склянки
  3. 3. Яйця — 1 шт. (може знадобитись 2 шт.)
  4. 4. Мускатний горіх — за смаком
  5. 5. Картопляний крохмаль — 2 ст.л. (може знадобитись трохи більше)
  6. 6. Вершкове масло — 70 г
  7. 7. Білий хліб — 50 г
  8. 8. Булочка — 1 шт.
  9. 9. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Очистіть картоплю. Натріть на терці 800 г картоплі. Викладіть її в миску, залийте холодною водою і залиште на 30 хвилин.

  2. Другу частину картоплі (400 г) відваріть до готовності, влийте молоко і приготуйте пюре.

  3. З сирої картоплі злийте воду, викладіть на рушник і промокніть.

  4. Викладіть картоплю в миску, додайте картопляний крохмаль, пюре, яйце, мускатний горіх і сіль. Все добре вимісіть.

  5. У каструльці доведіть до кипіння воду, підсоліть.

  6. Злегка змочіть руки і зліпіть з картопляної маси кнедлики розміром з тенісну кульку.

  7. У киплячій воді відваріть перший пробний кнедлик протягом 25 хвилин, накривши каструлю кришкою. Коли кнедлик буде готовий, він спливе на поверхню. Якщо він вийшов занадто м'яким і розпадається, додайте в тісто ще трохи крохмалю, якщо ж дуже крутий - ще одне яйце.

  8. Хліб наріжте дрібними кубиками. На сковороді розтопіть і розігрійте 20 г вершкового масла і обсмажте в ньому хлібні кубики на середньому вогні до золотистого кольору.

  9. Потім з картопляної маси сформуйте ще 8 кнедликів (кожен розміром з тенісний кульку), зробіть у них невеликі поглиблення і в кожну кульку вкладіть трохи підсмаженого хліба. Добре заліпите поглиблення і знову надайте кулькам правильну форму. Відваріть кнедлики в киплячій підсоленій воді 20-25 хвилин, накривши каструлю кришкою.

  10. З булочки вийміть м'якуш. Залишилося вершкове масло розтопіть на сковороді і підсмажте в ньому м'якуш до золотистого кольору.

  11. Дістаньте кнедлики шумівкою і обсушіть на серветці. Для подачі розкладіть кнедлики по тарілках, полийте обсмаженим м'якушем і вершковим маслом.