Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви легкий овочі весна › Кабачки по-грецьки
Кабачки по-грецьки

Кабачки по-грецьки

Батьківщина кабачка - Південна Америка, де його культивували індіанці. До Європи цей овоч прийшов тільки в XVI столітті. Він вельми універсальний, тому що поєднується з безліччю інгредієнтів. Прекрасно кабачок гармонує і з іншими овочами. В основі цього рецепта лежать, звичні для нас, смажені кабачки. Завдяки додаванню овочевої суміші блюдо отримує пікантний кисло-солодкий смак. Це легке літнє блюдо, яке чудово підійде як на сніданок, так і на обід і навіть на вечерю. До столу кабачки по-грецьки можна подавати і в гарячому, і в холодному вигляді.

Кількість порцій 2
Час приготування 40 хв

  1. 1. Кабачки — 120 г.
  2. 2. Борошно пшеничне — 5 г.
  3. 3. Шпинат — 20 г.
  4. 4. Олія рослинна — 20 мл.
  5. 5. Салат зелений — 10 г.
  6. 6. Перець болгарський — 20 г.
  7. 7. Петрушка — 5 г.
  8. 8. Помідори — 75 г.
  9. 9. Сіль — 3 г.
  10. 10. Цукор — 3 г.
  11. 11. Цибуля зелена — 25 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Кабачки очистити від шкірки, нарізати кружечками впоперек плоду товщиною в 1 см. У миску висипати трохи борошна, обваляти кабачки в борошні. Поставити сковороду з олією на вогонь, розігріти, обсмажити трохи кабачки.

  2. Нарізати зелену цибулю, обсмажити на олії. Додати в сковороду до цибулі нарізаний шпинат, салат, болгарський перець, петрушку, нарізані помідори, тушкувати протягом 10-15 хвилин.

  3. Посолити і поперчити овочеву суміш на сковороді, залити овочевою сумішшю кабачки, поставити в духовку, готувати 15-20 хвилин. Подавати попередньо трохи охолодивши суміш.