Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви м'ясо літо › Іскандер-кебаб
Іскандер-кебаб

Іскандер-кебаб

Думаю, вам буде цікаво дізнатися, що ця страва прийшла до нас зі Сходу. Але має вона дуже давнє коріння. Готували цю страву ще до Різдва Христового. Існує навіть легенда назви цієї страви. Вона стосується походу Олександра Македонського на Анатолію (азіатські володіння Туреччиною). Полководець наказав жителям приготувати йому вечерю. Вони подали йому баранину з йогуртом і часником. Страва Македонському так сподобалася, що він наказав назвати куховарство на честь нього. Звідси і назва "Іскандер" - Олександр. З тим часів страва трохи змінилася, до нього стали додавати нові інгредієнти, але від цього вона стає тільки краща.

Кількість порцій 6
Час приготування 80 хв

  1. 1. Яловичина — 500 г.
  2. 2. Помідор — 4 шт.
  3. 3. Олія соняшникова рафінована — 100 мл.
  4. 4. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  5. 5. Перець солодкий — 5 шт.
  6. 6. Лаваш грузинський — 1 шт.
  7. 7. Йогурт — 250 мл.
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
  9. 9. Часник — 4 зубчики
  10. 10. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Яловичину залити водою і варити 1 годину. Після цього, м'ясо нарізати скибками, і на сковороді в соняшниковій олії обсмажити протягом 20 хвилин, посолити і поперчити.

  2. Помідори натерти на тертці, викласти їх на сковороду і тушкувати 20 хвилин. Потім до помідорів додати раніше подрібнену цибулю і 2 зубчики часнику, тушкувати ще 10 хвилин.

  3. Перець запікати в духовці 15-20 хвилин при температурі 180°C.

  4. Шматочками нарізати лаваш. Видавити 2 зубчики часнику в йогурт і перемішати.

  5. Викласти на тарілку м'ясо, лаваш, перець, полити йогуртом і соусом із помідорів.