Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Гороховниця

Гороховниця

Гороховниця або горохове пюре - це споконвіку російське старовинне блюдо. Готується швидко, багато сил не віднімає, до того ж горохова каша дуже корисна для нашого організму. Замочувати горох зручніше з вечора, щоб вранці зайнятися приготуванням. Коли горошини розваряться, їх можна трохи потовкти, щоб отримати більш однорідну консистенцію. Деякі роблять це міксером, але професійні кухарі ніколи так не діють. Тоді каша втрачає свої достоїнства. Це ситний і смачний гарнір, який чудово поєднується з копченостями, жареннной ковбасою та м'ясними стравами. При подачі обов'язково прикрасьте гороховницю листочком петрушки. Їсти страву треба гарячою.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Горох — 400 г.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 4 шт.
  3. 3. Сіль — за смаком
  4. 4. Олія рослинна — 100 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Ретельно промити горох, замочити в теплій воді на 8-10 годин.

  2. Залити свіжою холодною водою замочений горох, так щоб вода покривала горох, поставити на маленький вогонь, варити до готовності.

  3. Цибулю очистити і дрібно нарізати. Поставити сковороду з олією на вогонь, розігріти, висипати цибулю, обсмажити.

  4. Додати обсмажену цибулю до гороху, посолити за смаком.