Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви осінь › Форель на пару з часниковим маслом
Форель на пару з часниковим маслом

Форель на пару з часниковим маслом

Риба сама по собі є популярним і корисним продуктом, але саме форель є фаворитом серед рибної різноманітності. Тому цей продукт дуже широко і з великим задоволенням використовують в кулінарії усі господині. Поліпшити смак і аромат рибному делікатесу допомагають прянощі, куди ж без оригінальності?! Звичайно, щоб обід вийшов ситнішим, можна приготувати гарнір у вигляді картопляного пюре. Класична страва картоплі з рибою не зашкодить урізноманітити пікантним доповненням - помідорами-черрі. А перетворити звичайний смак пюре зможе смажене листя розмарину. Смачно, просто та оригінально, спробуйте самі!

Кількість порцій 2
Час приготування 40 хв

  1. 1. Форель — 1 шт.
  2. 2. Масло вершкове — 100 г.
  3. 3. Оливкова олія — 60 мл.
  4. 4. Часник — 1 шт.
  5. 5. Петрушка — пучок
  6. 6. Чебрець — 3 шт.
  7. 7. Розмарин — 3 шт.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець чорний — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Попередньо очищену рибу, натерти сіллю і перцем. У форель покласти гілочку розмарину і відправити до пароварки на 30 хвилин.

  2. Налити в сковорідку оливкову олію (достатньо 60 мл.) і розігріти. Покласти в неї розмарин на 3 хвилини. Потім промокнути пряну траву серветкою і покласти на тарілку.

  3. Перейти до наступного етапу - приготування часникового масла. Для цього: часник, очищений від лушпиння дрібно порізати і розтопити на маленькому вогні разом із вершковим маслом. Часник повинен вийти золотистого кольору, але ні в якому разі не дати йому підгоріти. У розтоплене масло додати дрібно нарізану петрушку і чебрець. Потім все посолити, поперчити і перемішати.

  4. Готову рибу викласти на тарілку і полити отриманним часниковим маслом. Прикрасити зеленню, або пряними травами, за бажанням.