Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви духовка весна › Фінські картопляні коржики
Фінські картопляні коржики

Фінські картопляні коржики

Фінська кухня це дуже незвичайна і не зовсім поширена кухня. Рецепти фінської кухні відображають старовинний уклад життя народу, тому слід відзначити той факт, що кухня досить поживна і калорійна, так як на території Фінляндії довгі й суворі зими, а організм у таких умовах потребує додаткового підживлення. Тому сьогодні раді представити вам яскраву страву фінської кухні - фінські картопляні коржики. Взагалі, картопля - це типовий продукт для фінської кухні. Картопляні коржики надзвичайно смачні і прості у приготуванні. Все що необхідно для їх випічки, це деко, тридцять хвилин часу і кілька найпростіших інгредієнтів, які завжди знайдуться в будинку.

Кількість порцій 8
Час приготування 30 хв

  1. 1. Картопляне пюре — 500 г.
  2. 2. Розтоплене вершкове масло — 3 ст. л.
  3. 3. Сіль — за смаком
  4. 4. Цукор — 1 ч. л.
  5. 5. Яйця — 1 шт.
  6. 6. Розпушувач — 1,5 ч. л.
  7. 7. Борошно — 2 ст.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змішати борошно з розпушувачем. Збити яйце, додати сіль, цукор,  олію та картопляне пюре.

  2. Ретельно перемішати, додати борошно.

  3. Замісити тісто, та розділити його на 10 частин.

  4. Розкачати кожну частину в коло, завтовшки 5-10 мм.

  5. Проколоти коржі в декількох місцях і викласти на деко, застелене пергаментом.

  6. Випікати 15-20 хвилин до золотавого кольору при температурі 180°С