Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви весна › Яєчний коблер
Яєчний коблер

Яєчний коблер

"Коблер" - це солодкий пиріг, що відноситься до американської кухні. Кажуть, що коблери готували ще перші переселенці, тому цей пиріг є і в англійській кухні. Його особливість у тому, що начинка (соковиті ягоди, фрукти) знаходяться знизу, а зверху - солодке тісто. Такий собі пиріг, поставлений з ніг на голову. Запропонований же яєчний коблер схожий на згадану страву лише тим, що роль скоринки, що знаходиться зверху, виконують, в якійсь мірі, шматочки батона, поставлені на "ребро". Ось, мабуть, і вся подібність, бо запропонований коблер - ситна страва з таких інгредієнтів, як шинка, помідори, сир та яєчно-молочна заливка. Якщо Ви любите гарячі бутерброди, яєчні запіканки, Вам, без сумніву, сподобається яєчний коблер.

Кількість порцій 6
Час приготування 25 хв

  1. 1. Нарізний білий батон — 1 шт.
  2. 2. Яйця — 4 шт.
  3. 3. Помідори — 3 шт.
  4. 4. Шинка — 0,5 кг.
  5. 5. Сир — 150 г.
  6. 6. Вершкове масло — 100 г.
  7. 7. Молоко — 150 мл.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Соняшникова олія — за смаком
  10. 10. Перець чорний мелений — за смаком
  11. 11. Мускатний горіх — за смаком
  12. 12. Зелень — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Тонким шаром вершкового масла намазати скибочки батона.

  2. Поставити їх ребром у змащену соняшниковою олією форму.

  3. Між скибочками батона покласти часточки помідорів і нарізаної шинки.

  4. Яйця збити з молоком, додати сіль, перець, мускатний горіх.

  5. Залити цією сумішшю батон з ковбасою і помідорами.

  6. Зверху посипати тертим сиром. Запекти в духовці до готовності омлету і рум'янцю сиру при температурі 120°C.

  7. При бажанні прикрасити зеленню.