Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви російська обід літо › Перловка з овочами
Перловка з овочами

Перловка з овочами

Завдяки своєму унікальному хімічному складу перловка по праву може розраховувати на горде звання перлини серед усіх круп. І це не дивно, адже, назва перлової каші походить від слова "перл", тобто перлина. Раніше перлова каша була дворянською їжею. За цю прихильність дворян вона і отримала назву перлової. Це дуже корисна каша, яка містить марганець, бор, кобальт, йод, залізо, кальцій, цинк, стронцій, мідь і молібден, а також вітаміни групи В, вітамін А, Е, D. Але головним багатством перловки є фосфор, який у величезній кількості міститься в ній і відповідає він за діяльність мозку. Подавати нашу перловку з овочами потрібно в якості самостійної страви.

Кількість порцій 2
Час приготування 25 хв

  1. 1. Перлова крупа — 170 г.
  2. 2. Свіжа селера (стебло) — 1 шт.
  3. 3. Морква — 1 шт.
  4. 4. Болгарський перець — 1/3 шт.
  5. 5. Ріпчаста цибуля — 1/2 шт.
  6. 6. Зубчик часнику — 1 шт.
  7. 7. Кабачок — 1/2 шт.
  8. 8. Соєвий соус — 20 г.
  9. 9. Кунжут — 10 г.
  10. 10. Оливкова олія — 20 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно перлову крупу промити та зварити, попередньо замочивши у воді на кілька годин. На сковорідці на оливковій олії обсмажити усі овочі (свіжу селеру, моркву, болгарський перець, цибулю, кабачок) порізані соломкою.

  2. В середині смаження додати кілька столових ложок соєвого соуса. В кінці додати натертий часник, змішати з перловкою, трошки потушкувати.

  3. Овочі повинні бути не перетушкованними, а скоріше припущеними. Подавати з зеленню та кунжутом.