Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви літо › Запечене філе сьомги
Запечене філе сьомги

Запечене філе сьомги

Не секрет, що червона риба дуже корисна для нашого організму. Однак під час її смаження або копчення більшість корисних речовин нейтралізуються. А ось запечена риба зберігає в собі всі вітаміни, якими багата сьомга. Запечене філе сьомги не вимагає багато зусиль для приготування, проте місця в шлунку радимо залишити якомога більше. Адже ви, безсумнівно, захочете добавки. У цій страві дуже важливо наповнити її прянощами і приправами, які подарують їй пікантності і чарівний смак. Завдяки коріандру, м'яті, лемонграссу і перцю чилі у вашому будинку і навіть за його межами буде панувати аромат гармонії, родинного щастя і затишку.

Кількість порцій 6
Час приготування 40 хв

  1. 1. Філе сьомги — 1,5 кг.
  2. 2. Сіль — 8 г.
  3. 3. Зерна коріандру — 5 г.
  4. 4. Лайм — 1 шт.
  5. 5. Мед — 15 г.
  6. 6. Перець чилі — 1 шт.
  7. 7. Лемонграсс — 1 шт.
  8. 8. М'ята садова — 20 г.
  9. 9. Свіжий коріандр — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Ретельно поскребти та вимити шкірку риби. Філе натерти сіллю та витримати 10 хвилин. Потім посипати меленими зернами коріандру. Покласти рибу на листок кулінарної фольги.

  2. Перець чилі промити та дрібно порубати. Лемонграсс дрібно нарубати. М'яту дрібно порізати. Змішати цедру та сік лайму, мед, перець чілі, лемонграсс і м'яту і отриманою сумішшю обмазати рибу.

  3. Запікати в духовці при 200°C приблизно 15-18 хвилин.

  4. Перед подачею на стіл посипати дрібнопорізаним свіжим коріандром.