Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви легкий осінь › Запечена у фользі риба
Запечена у фользі риба

Запечена у фользі риба

Рибні страви відомі своїми виключно корисними властивостями. Риба дарує нашому організму необхідні для здоров’я амінокислоти, життєво важливі вітаміни, жири та мікроелементи. Запечена у фользі риба якнайкраще зберігає в собі свої унікальні якості. Особливо корисною ця страва стане для людей, яких турбують проблеми з серцем, щитовидною залозою, обміном речовин. Більш того, невід'ємний інгредієнт цієї страви – овочі, що роблять страву незамінним варіантом дієтичної вечері, яка точно не залишить свій слід на об’ємі вашої талії. Приготування страви досить просте. Найвідповідальніший етап – обчищення риби, а з іншим без проблем впорається ваша духовка. Листочки м’яти та лимонний сік нададуть вашій страві пікантності та вишуканості.

Кількість порцій 4
Час приготування 50 хв

  1. 1. Риба (будь-яка, наприклад, хек) — 1 кг.
  2. 2. Лимон — 1 шт.
  3. 3. М'ята — 25 г.
  4. 4. Цибуля ріпчаста — 120 г.
  5. 5. Часник — 10 зуб.
  6. 6. Морква — 3 шт.
  7. 7. Олія оливкова — 30 мл.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Рибу помити, очистити, видалити нутрощі, розрізавши живіт. Часник і цибулю очистити від лушпиння і подрібнити. Моркву помити, очистити, нарізати кубиками. М'яту помити, просушити, розібрати на листочки.

  2. Відрізати фольгу, покласти на деко, змастити її оливковою олією. Викласти на фольгу рибу. Додати зверху сіль і перець. Частину овочів викласти біля риби, частину (1/3) покласти в розріз.

  3. Розігріти духовку до 200°C. На рибі зробити кілька надрізів (4-5). Лимон помити, нарізати скибочками і вставити їх у надрізи. Посипати м'ятою і поставити деко в духовку. Запікати близько 40 хвилин.