Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Туррон

Туррон

Туррон - це кондитерський виріб, традиційно виготовляється з меду, цукру, яєчного жовтка і смаженого мигдалю або інших горіхів. Туррони зазвичай виготовляються у вигляді прямокутної або круглої форми. До речі, такі ласощі є традиційними різдвяними ласощами в Італії, Іспанії та Чехії. Туррон ще називають нугою. Нуга була добре відома в Середземноморському регіоні з часів Стародавнього Риму. Таку шалену популярність туррони придбали не тільки завдяки своєму чарівному смаку, а й завдяки тому що дані ласощі дуже корисні і їх можна і навіть потрібно давати дітям. Адже, продукти в цілому з яких робляться туррони дійсно мають цілющі властивості.

Кількість порцій 10
Час приготування 35 хв

  1. 1. Мед — 250 мл.
  2. 2. Мигдаль — 150 г.
  3. 3. Мелена кориця — 1 ч. л.
  4. 4. Терта лимонна цедра — за смаком
  5. 5. Яєчні жовтки — 2 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти мед до 60°C. Додати  мигдаль, добре перемішуючи ще трохи прогріти суміш.

  2. Збити яєчні жовтки з корицею і цедрою, змішати з горіхово-медовою сумішшю.

  3. Збити білок, потроху ввести його в суміш з горіхами. Добре перемішати.

  4. Пласку ємність застелити пергаментом, влити солодку суміш, зверху накрити.

  5. Залишити туррон застигати на 3 дні. Потім нарізати на невеликі шматочки.