Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти десерти українська осінь › Солодкі вареники на заварному тесті
Солодкі вареники на заварному тесті

Солодкі вареники на заварному тесті

Варіантів приготування нашої улюбленої національної страви не злічити. Напевно, в кожній родині є свій, коронний рецепт, який дістався у спадок від бабусі, а то й від прабабусі. Проте, поповнити кулінарну скарбничку новим рецептом не завадить і ви, можливо, теж запровадите нову кулінарну традицію. Незважаючи на безліч варіантів приготування тіста, на наш смак, для солодких вареників саме вдалим є заварне. Вареники виходять ніжними, тоненькими і по-справжньому десертними. Можна готувати їх з різними солодкими начинками, з сиром та ягодами.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Яйця — 3 шт.
  2. 2. Молоко — 1 склянка
  3. 3. Вершкове масло — 50 г
  4. 4. Цукор — 4 ст. л.
  5. 5. Сіль — 0,5 ч.л.
  6. 6. Борошно — 4-5 склянок
  7. 7. Сир домашній — 500 г
  8. 8. Родзинки (за бажанням) — 100 г
  9. 9. Лимон — 1 шт.
  10. 10. Ванільний цукор
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Молоко налийте в каструлю, вкиньте вершкове масло, цукор (2 ст.л.), сіль. Помішуючи, доведіть все до кипіння.

  2. Після цього зніміть каструлю з вогню і просійте до неї 1 склянку борошна. Швидко помішуючи її дерев'яною лопаткою, доведіть все до гладкої блискучої маси. Остудіть.

  3. Жовтки відокремте від білків. Жовтки відкладіть, а білки введіть в борошняну масу і добре перемішайте все до однорідності.

  4. Поступово просійте в тісто все борошно і вимісіть його так, щоб воно стало гладким і еластичним. Накрийте тісто і дайте трохи постояти.

  5. Тим часом приготуйте начинку. Сир пропустіть через сито або протріть блендером.

  6. Родзинки замочіть в окропі.

  7. З лимона зніміть цедру.

  8. Додайте в сир цукор, що залишився, ванільний цукор і жовтки, все добре розітріть.

  9. Потім введіть родзинки і лимонну цедру і добре перемішайте.

  10. Поверхню столу присипте борошном. Від тіста відокремте невелику частину і розкачайте в тонкий пласт. Склянкою виріжте кружечки.

  11. На середину кожного кружечка покладіть приблизно 1 ч.л. начинки і затисніть по краю. Таким чином зліпіть всі вареники.

  12. Зроблені вареники опустіть в киплячу підсолену воду і відваріть 3-5 хвилин від моменту закипання. Коли вареники спливуть - вони готові. Дістаньте їх шумівкою і подавайте з солодким соусом, вершковим маслом або сметаною.