Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти десерти європейська десерти весна › Шоколадний мус з перцем чилі, фісташками і коньяком
Шоколадний мус з перцем чилі, фісташками і коньяком

Шоколадний мус з перцем чилі, фісташками і коньяком

Смачне рішення домашньої кухні - це шоколадний мус з перцем чилі, фісташками і коньяком. Саме незвичайне поєднання, але надзвичайно вдале і смачне. Можна експериментувати зі ступенем гостроти: одні кладуть більше перцю або довше тримають його в суміші, інші менше перцю або раніше виймають. Також важливо чітко дотримуватися послідовністі додавання інгредієнтів. Про дику суміш шоколаду і гострого чилі перцю чули багато хто, однак, приготувати шоколад з перцем пробували не всі. Мус досить своєрідний. Гостро і солодко одночасно. Післясмак цікавий. Блюдо, безсумнівно, заслуговує того, щоб його спробували.

Кількість порцій 4
Час приготування 20 хв

  1. 1. Шоколад білий — 50 г.
  2. 2. Шоколад чорний 70% — 70 г.
  3. 3. Цукор — 1 ст. л.
  4. 4. Яйце куряче — 1,5 шт.
  5. 5. Фісташки — 40 г.
  6. 6. Перець чилі мелений — 0,25 ч. л.
  7. 7. Коньяк — 1 ст. л.
  8. 8. Вершки взбиті — 125 г.
  9. 9. Варення — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Шоколад розламати на шматочки, покласти в каструлю і розтопити на водяній бані. Перемішати, прибрати з вогню, остудити.

  2. В одній мисці збити жовтки з цукром, в іншій збити білки. Поступово додати в цукрово-жовткову суміш розтоплений шоколад, помішуючи при цьому.

  3. Додати в шоколадну масу фісташки і додати чилі, влити коньяк і ретельно перемішати.

  4. Після, додати в загальну суміш збиті вершки, перемішати, а потім ввести збиті білки, ще раз перемішати.

  5. Викласти суміш у формочки, поставити їх в холодильник на 3 години. При подачі присипати зверху тертим білим шоколадом, в центрі прикрасити варенням/джемом.