Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Козинаки

Козинаки

Ну хто ж не любить цю чудову грузинську солодкість? Дивно, як кулінари змогли приготувати такий смачний десерт всього лише з волоських горіхів і меду. У Грузії козинаки традиційно подають до новорічного столу. Іншими словами можна сказати, що це грузинська халва, яку роблять з горіхів крупного помолу. Чудовий смак козинак багато хто пам'ятає ще з дитинства. Чому б не спробувати "переплюнути" заводські козинаки і не приготувати їх самому? Тим більше, що це досить просто робиться. Козинаки відразу ж припадуть до смаку вашому дітям. А такий чудовий десерт можна подавати і за святковий стіл, тому що козинаки до вподоби багатьом.

Кількість порцій 4
Час приготування 180 хв

  1. 1. Цукор — 2 ст.
  2. 2. Вода — 1 ст.
  3. 3. Сироп кукурудзяний — 1 ст.
  4. 4. Арахіс — 4 ст.
  5. 5. Масло вершкове — 1 ст. л.
  6. 6. Ваніль — 1 ч. л.
  7. 7. Сода — 1 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У каструлю з товстими стінками налити воду, сироп, всипати цукор. Поставити на вогонь. Нагріти до 121°С (використовувати термометр для приготування цукерок).

  2. Додати арахіс, варити до температури 165°С. Поступово додати вершкове масло і ваніль. Ретельно перемішати. Додасть соду, знову перемішати.

  3. Викласти суміш на пергамент, змащений маслом, дати час застигнути. Після застигання, поламати на шматочки.