Карамельно-грушеве масло
- 1. Сік яблучний — 50 мл
- 2. Лимон — 100 г
- 3. Груша — 7 кг
- 4. Цукор — 600 г
- 5. Горіх мускатний мелений — 1 ч.л.
- 6. Сіль — 1 ч.л.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
У великій каструлі змішати яблучний сік і 4 столові ложки лимонного соку.
Очистити груші по одній і видалити насіння. Порізати на невеликі шматочки і викласти в сік. Поставити приблизно на 15 хвилин на середній вогонь, помішувати. Злегка зменшити вогонь, накри кришкою і варити ще 20 хвилин, поки груші не стануть дуже м'якими.
Зняти з вогню і пресом для кртоплі перетворити масу в пюре. Додати решту лимонного соку, мускат, цукор і сіль. Довести до кипіння на середньому вогні, помішуючи, поки цукор не розчиниться. Злегка зменшити вогонь і варити не закриваючи кришкою, приблизно 1 годину, поки маса не загусне і об'єм не зменшиться до 8 склянок.
Викласти грушеве масло в 8 півлітрових банок, залишаючи зверху місце, і щільно закрити гарячими кришками. Поставити в каструлю з киплячою водою на 10 хвилин. Охолодити і поставити в темне прохолодне місце.