Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти гарнір французька вечеря літо › Літній рататуй з апельсиновим соусом
Літній рататуй з апельсиновим соусом

Літній рататуй з апельсиновим соусом

Овочева легка і літня страва, яка ідеально підійде для вечері. Тут зібралося безліч вітамінів і мікроелементів, якими слід запасати організм. Кожен овоч містить в собі не тільки смаковий букет, а й нескінченну кількість корисних речовин. Наприклад, баклажан радує нас тим, що завдяки йому знижується холестерин в організмі. Перець перевершує лимон за вмістом вітаміну С. Базилік, крім запашного запаху, є хорошою лікарською рослиною. Простіше кажучи, ця проста страва вся просякнута вітамінами і корисними елементами. І хто сказав, що літо буває тільки три місяці на рік? Ви можете повертатися туди щовечора разом з цією легкою стравою.

Кількість порцій 2
Час приготування 30 хв

  1. 1. Помідори чері — 10 шт.
  2. 2. Баклажан — 1 шт.
  3. 3. Сік апельсиновий — 100 мл
  4. 4. Кабачок — 1 шт.
  5. 5. Солодкий перець — 1/2 шт.
  6. 6. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Овочі промити, баклажан, кабачок і перець нарізати кубиками розміром приблизно 1х1 см. Помідори розрізати навпіл, базилік дрібно нарізати.

  2. У сотейник налити апельсиновий сік і поставити на вогонь. Довести до кипіння, потім зменшити вогонь, додати помідори і базилік і уварити в 2 рази. На сковороді обсмажити окремо овочі, посолити і поперчити за смаком.

  3. Викласти шарами баклажан, солодкий перець, кабачок, потім помідори. Полити апельсиновим соусом, прикрасити гілочкою базиліка.