Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти гарнір › Пряний рис із фісташками
Пряний рис із фісташками

Пряний рис із фісташками

Для приготування страви за даним рецептом бажано використовувати рис басматі. Пряний рис з фісташками - неймовірно ароматне блюдо, адже до його складу входять тропічний апельсин, ніжна курага, вишуканий кардамон, пряна кориця, терпка м'ята і фісташки, з їх тонким смаком і запахом. Деякі господині додають до рису чорнослив або родзинки для солоду, а замість фісташок кладуть волоські горіхи. Пряний рис з фісташками одночасно і ситне, і корисне блюдо. Фісташки мають підвищену калорійність і високий вміст мінеральних речовин, вітамінів і амінокислот. Пряний рис подають як гарнір до м'яса або як самостійну страву, а також готують під час посту.

Кількість порцій 6
Час приготування 50 хв

  1. 1. Рис басматі — 250 г.
  2. 2. Фісташки несолоні — 100 г.
  3. 3. Курага — 100 г.
  4. 4. М'ята — 1 пучок
  5. 5. Апельсин — 1 шт.
  6. 6. Соняшникова олія — 2 ст. л.
  7. 7. Кориця мелена — 0,5 ч. л.
  8. 8. Кардамон — за смаком
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Перець чорний мелений — за смаком
  11. 11. Вода — 1 склянка
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Рис промити і обсушити. У глибоку сковороду налити 1 ст. л. масла і обсмажити рис протягом 3-х хвилин, безперервно помішуючи.

  2. Влити 1 склянку води (кімнатної температури), додати кардамон, чорний перець і сіль за смаком, перемішати і дати закипіти.

  3. Варити рис під кришкою протягом 20 хвилин майже до повного випаровування води.

  4. Фісташки очистити від шкаралупи і обсмажити в розігрітій до 180°С духовці 7 хвилин. Остудити і крупно порубати.

  5. На дрібній тертці зняти цедру апельсина, видавати сік.

  6. У гарячий рис додати порізану курагу, цедру апельсина і його сік, корицю, фісташки - перемішати і дати настоятися хвилин 10.

  7. Порубати м'яту, гарненько перемішати разом з рисом і подавати.