Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти гарнір осінь › Перлова каша розсипчаста
Перлова каша розсипчаста

Перлова каша розсипчаста

А чи знаєте ви, що назва такої непримітної перлової каші походить від слова "перл", тобто перлина. І це не дивно. Це зараз перлова крупа вважається їжею бідняків і солдатів. А раніше вона була дворянською їжею. За цю прихильність дворян вона і отримала назву перлової, в прямому розумінні цього слова. Завдяки своєму унікальному складу перловка по праву може розраховувати на горде звання перлини серед усіх круп. Вона має в своєму складі марганець, йод, залізо, кальцій, бор, кобальт, цинк, стронцій, мідь і молібден. Також вітаміни групи В, вітаміни А, Е, D. Але головним багатством перловки є фосфор, який відповідає за діяльність мозку. Подавати кашу можна з молоком, маслом або зі шкварками з цибулею, смаженими грибами.

Кількість порцій 3
Час приготування 30 хв

  1. 1. Перлова крупа — 1 ст.
  2. 2. Вода — 3 ст.
  3. 3. Вершкове масло — 3 ст. л.
  4. 4. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Перлову крупу перебрати, промити, залити гарячою водою і довести до кипіння.

  2. Потім воду злити і знову залити кашу гарячою підсоленою водою, додати масло, добре перемішати. Закрити кришкою.

  3. Довести до готовності в духовці, щоб вода повністю ввібралась у крупу, після чого кашу знову перемішати.