Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти гарнір легкий українська овочі › Картопля "Сільська"
Картопля "Сільська"

Картопля "Сільська"

Цей рецепт із серії "дуже просто і дуже смачно". Так, невигадливий, з мінімального набору продуктів, без прикрас і вишукувань, але зате вмить втамовує голод, якщо розігрався апетит. Напевно бабуся готувала вам таку картопельку, коли ви гостювали в селі, і, зголоднівши після чергових "небезпечних" пригод на річці чи в лісі, сідали обідати, щоб потім знову помчати по "важливим" справах. Так що налетайте! Втім, навіть якщо відкинути сентименти, і міркувати з позиції дорослого, ясно, що це блюдо послужить відмінним гарніром для м'яса, курки або риби.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Картопля — 1 кг
  2. 2. Цибуля — 3 шт. (середні)
  3. 3. Морква — 2 шт.
  4. 4. Сіль — за смаком
  5. 5. Чорний перець — за смаком
  6. 6. Приправа для картоплі — за смаком
  7. 7. Рослинна олія для смаження — 4 ст.л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю очистіть, покладіть в каструлю з холодною водою і відваріть до готовності. (Уважно стежте, щоб вона не розварилася і зберігла форму).

  2. Тим часом цибулю наріжте півкільцями, а моркву натріть на середній терці.

  3. На рослинній олії обсмажте цибулю. Коли вона буде майже готова, додайте моркву і підсмажуйте овочі ще 3-4 хвилини до придбання золотистого кольору.

  4. З картоплі злийте воду, обсушіть і наріжте його великими шматочками (на половинки або четвертинки - залежно від розміру картоплі).

  5. Викладіть картоплю на сковороду, посоліть, приправте і обсмажуйте з цибулею і морквою ще 3-5 хвилин.

  6. Страву краще подавати гарячим, можна посипати зеленню за смаком.