Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти гарнір гриби › Фетучіні з грибами у вершковому соусі
Фетучіні з грибами у вершковому соусі

Фетучіні з грибами у вершковому соусі

Фетучіні – різновид італійських макаронних виробів, що представляють собою довгі тонкі смужки яєчного тіста. Як правило, продаються у вигляді скручених кульок, які при варінні розправляються. У перекладі з італійської ця паста означає «стрічка». Фетучіні відмінно гармонує з густими, ситними соусами. Згідно з запропонованим рецептом паста подається з жирним вершковим соусом і ароматними грибочками. Обсмажуючи гриби, дайте їм трохи підрум'янитися в сковороді перед додаванням вершків. Ніжна локшина, легко вбираючи рідину, насичується соусом і набуває апетитний вершковий аромат. Замість пармезану можете використовувати будь-який твердий сир.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Паста фетучині — 400 г.
  2. 2. Печериці — 300 г.
  3. 3. Вершки 10% — 300 мл.
  4. 4. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  5. 5. Масло вершкове — 2 ст. л.
  6. 6. Часник — 3 шт.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Олія оливкова — за смаком
  9. 9. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Поставити на вогонь сковороду, покласти вершкове масло і налити трохи оливкової олії. Часник розчавити ножем, додати в сковороду. Обсмажити часник протягом 3 хвилин, після - витягнути його.

  2. Гриби нарізати пластинами, викласти в сковороду, обсмажувати до випаровування рідини. Подрібнити цибулю, додати її до грибів. Обсмажити до золотистого кольору, посолити і поперчити за смаком, влити вершки.

  3. Тушкувати суміш на сковороді протягом 10 хвилин, на маленькому вогні. Консистенція соусу повинна бути не сильно густою, якщо все таки так вийшло, необхідно додати трохи кип'яченої води.

  4. Пасту відварити в підсоленій воді до стану альденте (трохи недоварена). При цьому у воду додати кілька крапель оливкової олії, щоб паста не злиплася.

  5. Воду злити, додати трохи вершкового масла до пасти. При подачі викласти пасту на тарілку, зверху залити соусом, за бажанням можна посипати зверху тертим пармезаном або сушеним базиліком.