Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти гарнір другі страви картопля осінь › Хрусткі картопляні скибочки
Хрусткі картопляні скибочки

Хрусткі картопляні скибочки

Цей рецепт по-іншому можна ще назвати "домашні чіпси". Тому що за смаком ці картопляні скибочки дійсно нагадують чіпси. Тільки зроблені вони вдома. Цибуля надає страві соковитості і особливого м'якого смаку. А сама картопля в духовці стає красивого золотистого кольору, а на смак - дуже хрусткою і приємною. Це чудова закуска підійде для будь-якої нагоди. Ви можете їх подати на стіл для друзів, як закуску. Або просто запекти картоплю і подавати своїм рідним, як звичайну вечерю. Справа ваша, але в будь-якому разі, ця страва сподобається вам через свою простоту, легкість і приємний хрускіт.

Кількість порцій 8
Час приготування 120 хв

  1. 1. Масло вершкове — 50 г.
  2. 2. Олія рослинна — 30 мл.
  3. 3. Картопля — 2 кг.
  4. 4. Цибуля — 320 г.
  5. 5. Чебрець — за смаком
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до 190°C градусів. Картоплю добре помити і нарізати дуже тонкими скибочками. Цибулю очистити від лушпиння і нарізати тонкими кільцями.

  2. Розтоплене вершкове масло і олію змішати, додати сіль, перець, чебрець. Невеликою кількістю цієї суміші змастити форму для запікання. Викласти у форму скибочки картоплі (вертикально), між ними вкласти кільця цибулі. Полити картоплю масляною сумішшю і поставити в духовку на 70-80 хвилин.