Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти гарнір › Каннеллоні зі шпинатом і рікотою
Каннеллоні зі шпинатом і рікотою

Каннеллоні зі шпинатом і рікотою

Каннеллоні - це італійський макаронний виріб, вид пасти у формі порожнистих трубочок досить великого діаметру, які зазвичай заповнюють різними начинками. У цьому рецепті каннеллони наповнюють рікотою і шпинатом. Рікота - традиційний італійський молочний продукт, який готується із сироватки, що залишається після приготування моцарелли або інших сирів. Вона має солодкуватий сирний смак, а шпинат не має яскраво вираженого смаку, тому начинка виходить дуже ніжною. Співвідношення рікоти і шпинату в суміші можна варіювати в залежності від ваших уподобань.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Каннеллоні — 8 шт.
  2. 2. Шпинат заморожений — 250 г.
  3. 3. Часник — 1 зубчик
  4. 4. Сир "Пармезан" — 50 г.
  5. 5. Оливкова олія — за смаком
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Перець чорний мелений — за смаком
  8. 8. Борошно — 1 ст. л.
  9. 9. Вершкове масло — 50 г.
  10. 10. Молоко — 200 мл.
  11. 11. Вершки 10-20% — 200 мл.
  12. 12. Мускатний горіх — за смаком
  13. 13. Рікота — 150 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Часник очистити, розрізати вздовж на 2 частини, в сковороді розігріти оливкову олію, обсмажити часник 1-2 хвилини.

  2. З сковороди прибрати часник, додати туди не розморожений шпинат і випарувати всю рідину протягом 7 хвилин.

  3. Шпинат посолити і поперчити за смаком. Перемішати. Зняти з вогню. Остудити.

  4. До остиглого шпинату додати рікоту і перемішати.

  5. Для приготування соусу розтопити вершкове масло на сковороді на слабкому вогні.

  6. Додати борошно і перемішати до однорідної маси. Маса повинна бути теплою, але не гарячою.

  7. Тонкою цівкою влити молоко. Потім додати вершки, інтенсивно помішуючи дерев'яною лопаткою, щоб не утворилися грудки, довести до загустіння. Соус потрібно постійно помішувати.

  8. Соус посолити, додати тертий мускатний горіх і перемішати.

  9. Для того щоб на поверхні соусу не утворювалася плівка - покласти шматочок вершкового масла (20 г.).

  10. У великій кількості киплячої підсоленої води відварити каннеллоні близько 2-3 хвилини.

  11. Після цього перекласти їх у миску з холодною водою.

  12. Каннеллоні наповнити начинкою зі шпинату і рікоти і укласти у форму, в яку попередньо налити невелику кількість приготованого соусу.

  13. Зверху добре полити соусом. Посипати тертим сиром.

  14. Запікати 25-30 хвилин при температурі 180°C. Після цього дати їм охолонути і подавати до столу.