Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти гарнір вегетаріанські страви › Аджапсандалі в мультиварці
Аджапсандалі в мультиварці

Аджапсандалі в мультиварці

Якщо вибираючи страви різних народів, ви найчастіше зупиняєтеся нагрузинській кухні, тоді ви неодмінно повинні спробувати аджапсандалі. Є обов'язкові інгредієнти, які використовуються для приготування аджапсандалі. Так як страва овочева, то вона не може обійтися без баклажанів, помідорів, цибулі, солодкого перцю і часнику. Ну і на кінець же, ароматні трави і приправи - куди ж без них в грузинській кухні? Щоб збереглися всі корисні вітаміни і мінерали продуктів, пропонуємо вам приготувати страву в мульварці. Адже, як відомо, використовуючи саме цей метод приготування всі корисні речовини зберігаються в інгредієнтах.

Кількість порцій 12
Час приготування 80 хв

  1. 1. Баклажан — 6 шт.
  2. 2. Цибуля — 2 шт.
  3. 3. Перець болгарський — 2 шт.
  4. 4. Помідор — 5 шт.
  5. 5. Перець чилі — 1 шт.
  6. 6. Часник — 2 зуб.
  7. 7. Базилік сушений — 5 г.
  8. 8. Петрушка — 50 г.
  9. 9. Олія рослинна — за смаком
  10. 10. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Баклажани вимити, витерти, відрізати кінчики і очистити від шкірки. Нарізати кубиками, посолити і поставити на 40 - 60 хвилин, щоб виділився гіркий сік.

  2. Цибулю очистити від лушпиння, помити і дрібно нарізати.

  3. Моркву вимити, очистити від шкірки і натерти.

  4. Солодкий болгарський перець помити, обсушити, очистити від насіння і нарізати дрібною соломкою.

  5. Включити мультиварку, вибрати функцію «Випічка», налити в каструлю мультиварки рослинну олію.

  6. Обсмажити підготовлену цибулю, моркву і болгарський перець.

  7. Баклажани промити холодною проточною водою і обсушити. Додати в мультиварку і обсмажувати ще 20 хвилин.

  8. Помідори очистити від шкірки, для чого спочатку опустити їх в окріп на кілька секунд і відразу ж помістити в холодну воду. Подрібнити. Чисту зелень, очищені часник і гіркий перець дрібно посікти. Помістити в мультиварку.

  9. Додати сіль і в режимі «Тушкування» готувати приблизно 1 годину.