Закусочний торт із овечим сиром
- 1. Червона цибуля — 2 шт.
- 2. Оливкова олія — 30 г.
- 3. Бальзамічний оцет — 15 г.
- 4. Маслини без кісточок — 12 шт.
- 5. Червоний солодкий перець — 2 шт.
- 6. Сир козиний м'який — 200 г.
- 7. Жовті помідори черрі — 250 г.
- 8. Базилік мелений сушений — 5 г.
- 9. Орегано мелений сушений — 5 г.
- 10. Масло вершкове — 200 г.
- 11. Борошно — 300 г.
- 12. Зелена цибуля — 15 г.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Спочатку потрібно приготувати пісочне тісто. Для цього вершкове масло попередньо слід витримати при кімнатній температурі до розм'якшеного стану. Борошно просіяти. Додати розм'якшене масло в борошно. Перетирати пальцями борошно з маслом так, щоб у суміш потрапляло більше повітря. Замісити тісто легкими рухами, не прикладаючи особливих зусиль. Можна додати кілька ложок води, розбризкуючи її по поверхні. Тісто повинне бути м'яким та пластичним. Сформувати з тіста кулю, обваляти його в борошні, покласти в миску та залишити в холодильнику на 20-30 хвилин.
Далі цибулю потрібно почистити, нарізати напівкільцями. Маслини крупно порубати. В розігрітій на сковорідці оливковій олії обсмажити цибулю протягом 6-7 хвилин, до м'якості. Влити бальзамічний оцет, одну столову ложку води та готувати ще 2-3 хвилини, додати до цибулі маслини, погріти 1 хвилину та перемішати.
Форму для пирога розміром 23-24 см. змастити олією. Розкачати пісочне тісто (200 г.) на посипаній борошном робочій поверхні, викласти у форму. Нагріти духовку до 180°С. Тісто у формі накрити пергаментом. Запікати 10 хвилин. Видалити папір та випікати ще 5 хвилин до золотистого кольору.
Перець промити, розрізати навпів та видалити насіння. Помістити під гарячий гриль, повертаючи до тих пір, поки шкірочка не почорніє. Охолодити в мисці під плівкою, зняти шкірочку. Цибулеву масу викласти у форму на тісто, зверху розкласти половинки перцю гладенькою сторону донизу та гострими кінцями до центру. Сир нарізати шматочками та покласти кілька шматочків до кожної половинки перцю. Простір між перцями заповнити помідорами. Посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею, базиліком та орегано. Запікати 20-25 хвилин, поки сир не стане світло-коричневого кольору. Подавати торт теплим.