Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти випічка борошно › Пиріг "Сантьяго"
Пиріг "Сантьяго"

Пиріг "Сантьяго"

Ніжна повітряна текстура, притягальний горіховий смак, неперевершений аромат – і все це про знамениту галісійську випічку. Іспанська гордість – мигдальний пиріг «Сантьяго» названий на честь Святого Якова (Джеймса), покровителя Іспанії. З'явившийся ще в середні віки, пиріг користується величезною популярністю і донині. У зв'язку з високою вартістю мигдалю, випічка вважалася досить таки дорогою. Пиріг посипають цукровою пудрою і на поверхні малюють традиційну прикрасу – символ Реконкісти – хрест-клинок ордена апостола Сантьяго. Для підсилення смаку в пиріг додають ваніль, корицю, цедру лимона, херес. Не обходиться і без п'янкого коньяку. Що вже тут говорити... Треба пробувати.

Кількість порцій 8
Час приготування 45 хв

  1. 1. Яйце куряче — 4 шт.
  2. 2. Мигдаль — 200 г.
  3. 3. Цукор — 200 г.
  4. 4. Лимон — 50 г.
  5. 5. Коньяк — 5 мл.
  6. 6. Борошно пшеничне — 50 г.
  7. 7. Пудра цукрова — 20 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Мигдаль подрібнити блендером. Борошно просіяти. Яйця перемішати (не збивати) з цукром, цедрою лимона, коньяком, мигдалем і борошном.

  2. Духовку розігріти до 180°C. Тісто вилити у форму (заповнювати на 3/4) і поставити в духовку. Випікати пиріг близько 25-30 хвилин.