Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти випічка плита травневі свята літо › Цибулевий пиріг на листковому тісті
Цибулевий пиріг на листковому тісті

Цибулевий пиріг на листковому тісті

Пиріг з начинкою з цибулі - це страва традиційної німецької кухні. У Німеччині здавна такі пироги пеклися і подавалися восени на святі нового вина. Основою для цибулевого пирога служить дріжджове, пісочне або листкове тісто. Одне задоволення готувати з готового листкового тіста, тому що це дуже просто і до того ж листкове тісто саме по собі дуже смачне і повітряне. Готується пиріг дуже швидко, а інгредієнти, які входять до його складу, не вимагають великих грошових витрат. Для начинки замість цибулі-порею можна використовувати ріпчасту цибулю або пір'я цибулі. Цибулевий пиріг - дуже ситне, корисне і смачне блюдо, його подають як другу обідню страву, а також, нарізавши порційно, беруть із собою на пікнік.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Тісто листкове — 450 г.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 4 шт.
  3. 3. Яйце куряче — 2 шт.
  4. 4. Сіль — за смаком
  5. 5. Сир плавлений — 200 г.
  6. 6. Перець чорний горошком — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Тісто розділити на дві частини, одну розкачати і викласти на деко. Нарізати цибулю півкільцями, викласти на розігріту сковороду з рослинною олією, додати сіль і перець за смаком.

  2. Для приготування соусу, збити яйця, плавлений сир натерти на тертці, додати сир до яєць, перемішати, при необхідності додати спеції.

  3. Розподілити смажену цибулю по всіх поверхні листа тіста, залити сирним соусом, зверху покласти другу половину тіста, яку також необхідно розкачати. Виделкою зробити отвори по всій площі пирога, поставити деко в духовку на 15-20 хвилин. Подавати гарячим або холодним.