Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти травневі свята плита італійська осінь › Італійський суп із бобами
Італійський суп із бобами

Італійський суп із бобами

В основі італійської кухні лежать історично сформовані багатовікові традиції з культурними впливами римлян, греків, арабів та інших народів, що коли-небудь населяли Італію. Сьогодні ми вам і представляємо орігінальну страву італійської кухні - італійський суп з бобами. Це легкий овочевий суп має приголомшливий насичений смак, а готувати його дуже просто і легко. Всього за сорок хвилин ви будете мати повноцінну ситну і корисну першу страву. У бобах міститься багато вітамінів, мікро-і макроелементів, інших корисних речовин. Крім того, боби дуже багаті білком і через це вважаються трохи важкуватою їжею. Але для кращого перетравлення і засвоєння бобів потрібно вживати зелень, особливо петрушку.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Часник — 2 зубчики
  2. 2. Артишок — 4 шт.
  3. 3. Цибуля — 4 шт.
  4. 4. Боби свіжі очищені — 200 г.
  5. 5. Лимон (сік) — 1 шт.
  6. 6. Оливкова олія — 4 ст. л.
  7. 7. Хліб (можна домашній) — 4 ломтики
  8. 8. Горох свіжий (чи заморожений) — 250 г.
  9. 9. Петрушка — 2 гілочки
  10. 10. Цикорний салат (чи салат айсберг) — 1 пучок
  11. 11. Яйця — 4 шт.
  12. 12. Вода — 1500 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Приготувати рослинний бульйон на 1,5 літра води (можна використати м'ясний бульйон - приготувати заздалегідь).

  2. Бланшувати в гарячому бульйоні спочатку боби, а потім горошок (заморожений горошок бланшувати не потрібно). З бобів потрібно зняти жорстку шкірку.

  3. Почистити артишоки, використовуючи тільки серцевину (стебла можна почистити і заморозити). Очищені головки розрізати на чвертинки і покласти в холодну воду, підкислену соком лимона.

  4. Почистити цибулю, дрібно покришити і обсмажити в оливковій олії разом із зубком часнику (після обсмажування часник можна видалити). Додати цикорний салат (або салат айсберг), також вимитий і порізаний, а слідом артишоки.

  5. Обсмажити все протягом 5 хвилин. Додати боби і горошок, після чого, залити овочі бульйоном. Посолити і поперчити за смаком. Готувати протягом 15-20 хвилин на помірному вогні, додаючи при необхідності бульйон.

  6. Приготувати грінки. 4 обсмажених шматочки хліба натерти часником (грінки можна нарізати скибочками 2×2 або 3×3 см.) і розкласти по супових тарілках. Грінки посипати меленим чорним перцем і збризнути оливковою олією. Зверху розбити яйце, намагаючись не пошкодити жовток.

  7. Залити грінки з яйцем киплячим супом і посипати дрібно нарізаною петрушкою. Суп подається гарячим.