Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти травневі свята соус весна › Домашня гірчиця
Домашня гірчиця

Домашня гірчиця

Будь-яка страва «звучить» зовсім по-іншому, якщо додати до неї соус. Багато хто любить відчувати гостроту. Тому пропонуємо вам приготувати домашню гірчицю. Не секрет, що будь-яка страва домашнього приготування завжди набагато краща покупної. Ви знаєте, в яких умовах її готували, скільки вона вже стоїть у холодильнику. Плюс до всього, кулінарія дарує вам певну самоповагу, впевненість у своїй хазяйновитості. Гірчицю ви можете приготувати, маючи мінімум інгредієнтів і часу. Соус додасть гостроти всьому - м'ясу, рибі, картоплі, пасті, закускам. Також гірчиця допоможе прикрити вади неідеально приготованої страви.

Кількість порцій 6
Час приготування 20 хв

  1. 1. Порошок гірчичний — 4 ст. л.
  2. 2. Сіль — 0,5 ч. л.
  3. 3. Цукор — 3 ч. л.
  4. 4. Оцет — 1 ст. л.
  5. 5. Олія — 1,5 ст. л.
  6. 6. Вода — 200 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Гірчичний порошок залити теплою (кип'яченою) водою і розмішати.

  2. Гірчичну масу залити окропом і не розмішуючи, дати постояти декілька хвилин.

  3. Потім потрібно злити воду, додати сіль, цукор, оцет та олію.

  4. Перемішати, накрити кришкою й поставити в прохолодне місце на 24 години, час від часу помішуючи.

  5. Можна їсти через добу.