Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти сімейне свято духовка австрійська сніданок › Австрійські булочки з начинкою
Австрійські булочки з начинкою

Австрійські булочки з начинкою

Для тих, хто хоче відчути всю принадність австрійського чаювання пропонуємо рецепт приготування австрійських булочок. Всесвітньо відомі австрійські булочки можна приготувати в домашній обстановці. Трошки вашого терпіння і вмілості рук - і ви зможете увечері побалувати себе чаєм з австрійськими булочками. Ці неймовірно м'які булочки з начинкою, що тануть у роті можуть відволікти вас від денних турбот, проблем, стресів за вечірнім чаєм. Вони перенесуть вас в атмосферу австрійської кав'ярні і в царство кращих чайних традицій Європи. Смакуючи булочки, вам неодмінно захочеться заглянути в історію середньовічної Австро-Угорської імперії, звідки, власне, і зародилися австрійські традиції...

Кількість порцій 4
Час приготування 150 хв

  1. 1. Пшеничне борошно — 400 г
  2. 2. Сухі дріжджі — 1,5 ч.л.
  3. 3. Вершкове масло — 140 г (+ ще трохи для змащення противня)
  4. 4. Молоко — 150 мл
  5. 5. Яйця — 1 шт.
  6. 6. Цукор — 175 г
  7. 7. Аніс — 0,5 ч.л.
  8. 8. Мелена кориця — 1 ч.л.
  9. 9. Мигдаль — 50 г
  10. 10. Фініки — 50 г
  11. 11. Родзинки — 50 г
  12. 12. Коньяк — 2 ст.л.
  13. 13. Сіль — дрібка
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Фініки подрібніть (кісточки видаліть). З'єднайте родзинки і фініки, залийте окропом і залиште на 1 годину.

  2. Молоко злегка підігрійте і розчиніть у ньому дріжджі і 3 ст.л. цукру.

  3. Зерна анісу, якщо вони цільні, подрібніть в кавомолці і також додайте в тісто.

  4. Вершкове масло (90 г) залиште при кімнатній температурі до розм'якшення. Борошно просійте.

  5. З'єднайте борошно з вершковим маслом і розведеними дріжджами. Додайте яйце, дрібку солі і аніс. Замісити тісто. Залиште його в теплому місці для підйому на 1 годину.

  6. Потім осадіть тісто, знову вимісіть і залишіть у теплому місці ще на 20 хвилин.

  7. Мигдаль подрібніть.

  8. Решту вершкового масла розтопіть.

  9. Духовку нагрійте до 180°C.

  10. Тісто розкачайте в тонкий пласт.

  11. Змастіть його розтопленим вершковим маслом (трохи масла залиште), посипте рештою цукру, корицею, горіхами, викладіть на пласт замочені в коньяку родзинки і фініки. Потім поверніть пласт в рулет і наріжте на шматочки.

  12. Противень змастіть вершковим маслом. Викладіть булочки швом вниз, змастіть їх рештою масла. Випікайте булочки в розігрітій духовці близько 30 хвилин до золотистого кольору.