Вишневий чизкейк
- 1. Пісочне печиво — 200 г.
- 2. Вершкове масло — 90 г.
- 3. Сир рікота — 450 г.
- 4. Цукор — 6 ст. л. + ще трохи для посипки вишні
- 5. Лимон — 4 шт.
- 6. Вершки 33-35% — 150 мл.
- 7. Желатин — 3,5 ч. л.
- 8. Вишня (консервована або свіжа) — 400 г.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Роз'ємну форму для торта викласти пергаментним папером.
Печиво подрібнити блендером до стану дрібної крихти.
У каструльці розтопити масло. Додати крихту печива і перемішати до однорідного стану.
Рівномірно викласти цю суміш у форму, злегка притискаючи ложкою.
З лимонів вичавити сік і зняти з них цедру.
З'єднати рікоту, лимонну цедру і цукор, перемішати.
Збити міксером охолоджені вершки, додати в цю суміш і ще раз ретельно перемішати.
Желатин залити лимонним соком. Нагріти на водяній бані до повного розчинення желатину.
Ввестиь його в сирно-вершкову масу і дуже добре перемішати.
Вилити масу у форму на основу з печива, розрівняти. Помістити в холодильник мінімум на 2 години.
Якщо використовується свіжа вишня, видалити з неї кісточки, присипати цукром і дати настоятися до появи соку. Якщо використовується консервована вишня, відразу злити сік в каструльку.
Довести сік до кипіння і кип'ятити на малому вогні близько 10 хвилин - необхідно, щоб кількість рідини зменшилася на три чверті. Зняти сироп з вогню і остудити.
Застиглий чізкейк дістати з форми, викласти на нього вишні, залити їх вишневим сиропом - десерт можна подавати. За бажанням можна прикрасити чізкейк листочками м'яти і збитими вершками.