Торт "Криольо"
- 1. Борошно мигдальне — 60 г.
- 2. Кокосова стружка біла — за смаком
- 3. Цукрова пудра — за смаком
- 4. Цедра лимона — 1 шт.
- 5. Цукор білий — 135 г.
- 6. Банани — 10 шт.
- 7. Масло вершкове — 40 г.
- 8. Цукор тростинний — 25 г.
- 9. Лимонний сік — за смаком
- 10. Вода — 130 мл.
- 11. Вершки 33-35% — 380 г.
- 12. Яйця курячі — 4 шт.
- 13. Шоколад темний — 350 г.
- 14. Імбир свіжий — 3 г.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Розігріти духовку до 150°C. Збити 3 білка в стійку піну, поступово всипаючи мілкий цукор 35 г. Просіяти цукрову пудру і мигдалеве борошно, додати кокосову стружку. Отриману масу додати до збитих яєць і акуратно перемішати за допомогою силіконової лопатки. Заповнити білковою масою кулінарний мішок із рівною і круглою насадкою. На деко, вистелене пергаментним папером, нанести білковою масою по краях 2 кола діаметром 19 см. Злегка посипати просіяною цукровою пудрою. Дати постояти 10 хвилин. Знову посипати цукровою пудрою і дати постояти ще 10 хвилин. Поставити коржі в розігріту до 150°C духовку 30-35 хвилин. Вийняти коржі з духовки, перекласти на решітку і дати охолонути.
Нарізати 4 банана на кружки товщиною 1 см. Полити лимонним соком. У сковороді на сильному вогні розігріти вершкове масло 20 г. Покласти в нього кружечки банана. Посипати тростинним цукром, швидко підрум'янити (1-2 хвилини) з двох сторін і відкинути на друшляк. Поставити порожню миску для збивання в морозильну камеру на 15 хвилин.
У воду 30 мл. додати цукор 70 г., довести до кипіння і готувати 3 хвилини, температура суміші повинна бути 118°C. Збити в мисці жовтки 3 шт. з цілим яйцем. Не припиняючи збивати жовтки, тоненькою цівкою влити гарячий сироп. Подрібнити шоколад 200 г. і розтопити в каструлі на водяній бані. Зрізати з лимона тонку цедру і дуже дрібно її насікти. Ввести цедру разом із імбиром в розтоплений шоколад. Вийняти миску для збивання з холодильника, влити вершки 250 г. і збити їх до твердих піків. Ввести в вершки шоколад розтоплений, перемішати до однорідності. Додати збиті з сиропом жовтки. Перемішати акуратно знизу вгору. Взяти форму діаметром 20 см. 5 бананів нарізати уздовж товщиною близько 0,5-1 см. З двох сторін добре скропити соком лимона.
На дно покласти перший корж. По колу стінок викласти банани. Мус зібрати в кондитерський мішок. Викласти 1/3 мусу на корж, розрівняти акуратно. Покрити мус кружечками банана. Закрити банани половиною мусу, який залишився, і на нього укласти другий диск торта. Мусом, який залишився, покрити верх торта. Накрити харчовою плівкою і прибрати на ніч у холодильник.
Приготувати шоколадний соус. Подрібнити шоколад 50 г. і висипати його в каструлю з товстим дном. Додати воду 100 мл., вершки 250 г. і цукор, який залишився. Довести до кипіння на слабкому вогні і готувати, помішуючи лопаткою, поки соус не стане густим.
Подрібнити шоколад 100 г. У каструлі з товстим дном довести вершки 80 г. до кипіння. Зняти каструлю з вогню і поступово в гарячі вершки додавати потроху шоколаду, кожен раз добре перемішуючи з центру по колу, збільшуючи радіус. Коли весь шоколад буде додано і розтоплено, остудити масу до 60°C Після цього додати шматочками розм'якшене вершкове масло 20 г., розмішуючи, як можна менше. Потім, при мінімальному перемішуванні додати шоколадний соус. Маса повинна вийти однорідною. Цю глазур використовувати теплою 35-40°C.
Дістати торт з холодильника, зняти форму. Зверху розподілити глазур по всій поверхні. Дати глазурі трохи застигнути, потім посипати її кокосовою стружкою. Прикрасити кружечками бананів, які залишились, і лимона.