Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти новий рік українська зима › Холодець із курячими медальйонами
Холодець із курячими медальйонами

Холодець із курячими медальйонами

Холодець вважається калорійною стравою. Але все одно на його популярності це ніяк не відображається. У кожному будинку їдять цю закуску, причому не лише у свята. Часу звичайно треба виділити на його приготування достатньо багато, тому затівати готування краще у вихідні дні. Найчастіше холодець варять зі свинячих або яловичих ніжок, але тут вибирати вам, з чого його зробити. Щоб холодець вийшов щільним і застиг без особливих проблем, краще додати в нього желатин - він впорається з цим завданням за будь-яких обставин. Тут слід не переборщити, а строго дотримуватися інструкції, а вона у вас завжди під рукою! Культова страва ще не у вашій колекції? Скоріш додавайте!

Кількість порцій 6
Час приготування 300 хв

  1. 1. Теляча ніжка — 1 шт.
  2. 2. Яловичина — 700 г.
  3. 3. Куряче філе — 3 шт.
  4. 4. Цибуля — 1 шт.
  5. 5. Морква — 1 шт.
  6. 6. Селера (черешки) — 2 шт.
  7. 7. Часник — 1 шт.
  8. 8. Лавровий лист — 2 шт.
  9. 9. Чорний перець (горошком) — 8 шт.
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Петрушка — пучок
  12. 12. Духмяний перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Моркву очистити і помити. Потім узяти цибулю, очистити її від лушпиння і обмити під проточною водою, і селеру теж. Підготувати велику каструлю, помістити в неї чисту телячу ніжку. Залити холодною водою і довести до кипіння. При утворенні піни, її рекомендується регулярно знімати. Додати усі раніше підготовлені овочі і варити на слабкому вогні 4 години.

  2. Куряче філе обмити, просушити і зробити з нього фарш, використовуючи м'ясорубку. Додати в утворений фарш подрібнений часник.

  3. Яловичину добре вимити. Посередині шматка зробити надріз, але не до самого краю, а трохи не доходячи. Обмотати м'ясо харчовою плівкою і відбити до утворення тонкого пласту. Викласти на нього курячий фарш, і скачуючи з одного кінця в інший - сформувати рулет, і закріпити зубочистками. Загорнути рулет полотном (марлею) і перев'язати краї.

  4. Рулет помістити в каструлю, де вариться ніжка. Додати до них лавровий лист, перець і трави. Варити 60 хвилин. До закінчення (за 20 хвилин) варіння бульйон слід посолити.

  5. Коли рулет буде готовий, викласти його на посудину. Звільнити з тканини, дати остигнути і можна різати скибочками. Бульйон процідити, викласти медальйони на дно каструлі, залити невеликим шаром бульйону і поставити в холодильник до повного застигання.