Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти на кожен день другі страви літо › М'ясо в горщиках з грибами і картоплею
М'ясо в горщиках з грибами і картоплею

М'ясо в горщиках з грибами і картоплею

Будь-який продукт чомусь здається смачнішим, якщо запекти і подати його в симпатичному горщику. Є в цьому способі готування щось старовинне, бабусине. Нехай наші духовки значно відрізняються від "правильних" грубок, запікання таким способом як і раніше має ряд переваг. По-перше, ви економите час - поставили м'ясо в духовку, і нехай собі там печеться; по-друге, воно виходить набагато соковитіше, ніж при тушкуванні або смаженні, по-третє, м'ясо додатково насичується соками і ароматами інших продуктів. Так що діставайте з полиці горщики - з наведених нижче продуктів вийде дві порції - і за справу.

Кількість порцій 2
Час приготування 100 хв

  1. 1. Свинина — 300 г
  2. 2. Картопля (велика) — 3 шт.
  3. 3. Печериці (або інші гриби) — 200 г
  4. 4. Морква — 1 шт.
  5. 5. Часник — 3 зубчики
  6. 6. Сир — 50 г
  7. 7. Рослинна олія для підсмажування — 7 ст.л.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Мелений чорний перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. М'ясо промийте, наріжте великими кубиками і підсмажте в розігрітій олії до рум'яності, посоліть і поперчіть за смаком. Викладіть на тарілку.

  2. Гриби наріжте скибочками, злегка обсмажте в тій же сковороді, посоліть і поперчіть за смаком. Відкладіть на іншу тарілку.

  3. Картоплю наріжте невеликими кубиками і обсмажте в тій же сковороді до напівготовності. Посоліть і поперчіть.

  4. Цибулю наріжте четвертинками кілець, моркву натріть на середній терці, і обсмажте, як і попередні інгредієнти, посоливши і поперчивши за смаком.

  5. Духовку розігрійте до 190°C.

  6. Часник дрібно поріжте, зелень також подрібніть. Сир натріть на дрібній терці.

  7. На дно горщиків покладіть м'ясо, зверху цибулю і моркву. Посипте подрібненим часником.

  8. Потім викладіть картоплю і присипте зеленню.

  9. На зелень покладіть шар грибів і влийте в кожен горщик по 1/3 склянки води.

  10. Останнім шаром насипте тертий сир.

  11. Випікайте горщики в розігрітій духовці близько 40 хвилин.

  12. Потім дайте трохи охолонути і подавайте.