![Запіканка з баклажанів з помідорами](https://img2.zakaz.ua/upload0c614cf205f01beec24d80e8879ce6ff.jpg.350x.jpg)
Запіканка з баклажанів з помідорами
- 1. Баклажани — 4 шт.
- 2. Цибуля — 1 шт.
- 3. Базилік — 2 ст. л.
- 4. Помідор — 800 г.
- 5. Сир моцарелла — 200 г.
- 6. Сир пармезан — 150 г.
- 7. Червоне вино — 150 мл.
- 8. Часник — 4 зубці
- 9. Олія оливкова — 4 ст. л.
- 10. Мускатний горіх — 2 щіпки
- 11. Сіль — за смаком
-
NOVUS Рівне Гагаріна, 26
-
NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
Біотус Київ
-
Таврія В Одеса
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
Ultramarket Подол Київ
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
Таврія В Харків
-
Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Почайна
-
Космос Одеса Академічна 28
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
Таврія В Івано-Франківськ
-
ЕкоМаркет Радунська
-
MEGAMARKET Подол Київ
-
ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
-
Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Ultramarket Сурикова
-
За Раз Сурікова
-
AlcoHub Сурікова
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
MEGAMARKET Сурикова
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
METRO Київ Троєщина
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Master Zoo Київ
-
Auchan Житомир Київська, 77
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
WineTime Київ Бажана 1е
-
Winetime Івано-Франківськ
-
WineTime Львів
-
WineTime Дніпро
-
Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Баклажани вимити, два з них нарізати невеликими кубиками, решту - тонкими поздовжніми пластинами. Пластини посипати сіллю і відставити на 25-30 хв.
Цибулю і часник очистити, дрібно нашаткувати. Помідори вимити, нарізати часточками.
Промити баклажани від солі, обсушити. Обсмажити в 2 ст. л. розігрітої рослинної олії, по 2 хв. з кожного боку. Перекласти в миску.
Решту олії розігріти в сотейнику, покласти цибулю і кубики баклажанів. Обсмажити, помішуючи, 5 хв. Додати часник, помідори, вино, приправити сіллю і перцем. Дати закипіти і тушкувати без кришки 15 хв. Додати базилік, через 1 хв. зняти з вогню.
Прямокутну силіконову форму для запікання збризнути водою. Перекласти в неї третину пластин баклажанів, потім половину томатної начинки і половину сиру. Посипати мускатним горіхом і перцем.
Повторити шари з баклажанів, начинки і сиру, накрити решту пластинами баклажана, приправити мускатним горіхом і перцем. Посипати сумішшю тертих сирів. Готувати в розігрітій до 200°C духовці 30-35 хв.