Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Мухамара

Мухамара

Батьківщиною цієї гострої овочевої пасти вважається сирійське місто Алеппо. Мухамара – популярна в близькосхідних країнах (зокрема, в Туреччині, Ізраїлі та Сирії) класична закуска, що представляє собою густий ароматний соус-діп яскраво помаранчевого кольору з різних видів перців (болгарського солодкого і гострого чилі), запечених в духовці або обсмажених на грилі, волоських горіхів, часнику і спецій. Розбавляють суміш оливковою олією і лимонним соком. Цю пюреобразную закуску традиційно подають як намазку зі скибочкою свіжого хліба, а також в якості пряного соусу до шашлику і м'ясних страв. Мухамара відмінно зберігається в холодильнику, тому її можна приготувати в сезон перців як заготовку на зиму.

Кількість порцій 5
Час приготування 70 хв

  1. 1. Солодкий перець — 5 шт.
  2. 2. Перець чилі — 2 шт.
  3. 3. Волоські горіхи — 200 г
  4. 4. Кмин — 5 г
  5. 5. Кориця — 5 г
  6. 6. Лимон — 1 шт.
  7. 7. Мед — 1 ст. л.
  8. 8. Оливкова олія — 40 мл
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Перець — за смаком
  11. 11. Петрушка — 50 г
  12. 12. Часник — 2 зуб.
  13. 13. Хліб — 30 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Солодкі перці змастити олією, наколоти і запікати в духовці 40 хвилин при 200-220 градусах. Скласти гарячі перці в пакет, щільно зав'язати, щоб не потрапляло повітря. Через хвилин 20 очистити шкірку і насіння. Подрібнити в блендері.

  2. Подрібнити хліб, часник, горіхи (злегка підсушені на сковорідці), петрушку, перці чилі в блендері, додати раніше зроблене пюре з запечених перців.

  3. Додати мед, лимонний сік, корицю, кмин. Посолити і поперчити. Розвести оливковою олією до пастоподібного стану. Добре перемішати.

  4. Укласти в баночку і зберігати в холодильнику.